Thursday 23 February 2012

C for Comprehension

Metallica - Mama Said

  Καθώς μεγαλώνω αυτό όπως και πολλές ακόμη αλήθειες μου γίνεται ξεκάθαρο. Τα μυαλά των ανθρώπων διαφέρουν πάρα πολύ. Η παιδική μου αθωότητα(;) δεν το άφηνε να φανεί αλλα πλέoν μπορώ με σιγουριά να πω οτι κάθε άνθρωπος λειτουργεί με τον δικό του τρόπο.
   Είναι εκπληκτικό το πόσο διαφορετική ροή σκέψης ακολουθεί ένα προβληματισμένο και βαθιά σκεπτόμενο άτομο, από ένα άτομο επιφανειακό και ρηχό που δεν σκοτίζει το μυαλό του με τίποτε άλλο πέρα από την καθημερινότητα.
  Μη νομίζεις ότι τους αποδοκιμάζω, αντιθέτως τους θαυμάζω τις περισσότερες φορές διότι απαιτείται μεγάλη συγ(/απο)κέντρωση. Μπορείς να μείνεις στην γυάλα σου αλλά και πάλι να μην σε αγγίζει καν η ανησυχία του ποιος σε έβαλε στην γυάλα. 
  
Ρηχός και αδιάφορος ως επί το πλείστον,  δεν μπορώ όμως να κρύψω οτι υπάρχουν στιγμές που τα "πώς" και τα "γιατί" με βομβαρδίζουν σαν οβίδες. 

H αντίληψη του ανθρώπου τον ακολουθεί όπου κι'αν πάει..
  
Υπάρχουν στιγμές που η φαντασία και η περιέργεια γεμίζουν κάθε τετραγωνικό του γυάλινου κουτιού της σκέψης, αλλά η καθημερινότητα πιέζει τόσο πολύ που το κουτί σπάει.. και σκορπάνε στο πάτωμα θρύψαλα οι σκέψεις.. 


No comments: