Wednesday 22 February 2012

I for Ιnfinity


To Die For -Sorrow





Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο μου τον ορίζοντα, κοιτάζοντας τα αστέρια στον ουρανό το βράδυ μιας ζεστής καλοκαιριάτικης μέρας στην παραλία, ταξιδεύοντας το μυαλό μου πίσω στην δημιουργία του κόσμου,  χρησιμοποιώ την φαντασία μου σε μια μάταια προσπάθεια να ρίξω μια κλεφτή ματιά σε ότι υπάρχει πέρα από αυτά. Μάταια γιατί μάλλον το μυαλό του ανθρώπου δεν θα είναι ποτέ σε θέση να κατανοήσει πλήρως το χάος που αποκαλείται "άπειρο". Είναι μια ιδέα, μία οντότητα πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική. Αν προσπαθήσεις να το τιθασεύσεις θα σου τσακίσει το μυαλό στα δύο και θα σε κάνει να τρέξεις τρομαγμένα να κρυφτείς από αυτό.

"Μία ευθεία αποτελείται από άπειρα σημεία"

  Θεμελιώδης αξίωμα της γεωμετρίας, κατανοητό στο άκουσμα του. Σκέφτηκες ποτέ βαθύτερα όμως; "αποτελείται από άπειρα σημεία" ,
δηλαδή όσο μακρυά και αν φτάσεις πάντοτε θα υπάρχει ένα ακόμη.

 Τρομακτική λέξη το πάντοτε.. Η ύπαρξή της και μόνο μαρτυρά την μικρότητα της ανθρώπινης ζωής στο απέραντο σύμπαν.


"Απέραντο"

Ένα μεγάλο μυαλό είπε κάποτε , "Δύο πράγματα είναι σίγουρα απέραντα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία."

Εγώ λέω πως απέραντη είναι και η έλξη που νοιώθει μια ψυχή για μία άλλη, απέραντη είναι η ευτυχία  που την κυριεύει  όταν βλέπει ένα χαμόγελο ή ακούει ένα γέλιο. Απέραντη είναι η σιγουριά στο άκουσμα της φωνής της. Απέραντη είναι  η γαλήνη που βρίσκεται ανάμεσα στα δυο της χείλη, τα οποία πολλές φορές κρατάει κλειστά..


  Ναι, είναι απέραντο.. αυτή είναι η λέξη που ψάχνω για να φτάσω ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του απείρου..
    "ένα βήμα πιο κοντά .. στο άπειρο"
 
  Τι ειρωνεία..

No comments: